Cele mai bune notebook-uri pentru jocuri

ÔśůÔśůÔśůÔśůÔśů 144 reviews

Sunte╚Ťi un pasionat de jocuri video ╚Öi au nevoie de un laptop care v─â înso╚Ťe╚Öte în pasiunea ta. Sau a╚Ťi observat c─â laptopul începe s─â se împrejmuiasc─â cu titluri de ultim─â genera╚Ťie ╚Öi dori╚Ťi s─â arunca╚Ťi o privire la catalogul celor mai bune notebook-uri de jocuri de la cei mai importan╚Ťi produc─âtori din industrie, ar fi MSI, Alienware, Asus sau Acer, f─âr─â a fi nevoie s─â le r─âsfoi╚Ťi unul câte unul. Adic─â, dac─â nu ╚Ötii ce pe╚Öte pentru a prinde în alegerea notebook-ul de jocuri de visele tale ╚Öi dori╚Ťi o mân─â, sunte╚Ťi în locul potrivit╚Ü

Caracteristicile s─â ia în considerare atunci când selecta╚Ťi un computer de jocuri, fie c─â este vorba portabil sau desktop, nu sunt atât de diferite. De exemplu, placa video, numit─â ╚Öi GPU, care este componenta implicat─â pentru orice procesare grafic─â, este foarte important─â, dar nu numai GPU-ul este compus dintr-un notebook pentru jocuri. Computerul trebuie s─â fie echilibrat în fiecare component─â: nu ar avea sens s─â alege╚Ťi un computer cu un GPU dedicat ╚Öi foarte puternic ╚Öi, în acela╚Öi timp, p─âcat în alte caracteristici cheie.

Dar s─â mergem în ordine, altfel risc─âm s─â cre─âm mai mult─â confuzie decât orice altceva. În acest ghid, v─â voi recomanda cele mai interesante modele de notebook-uri de jocuri pe care le pute╚Ťi cump─âra chiar acum, dar mai întâi v─â voi spune s─â v─â preg─âti╚Ťi s─â alege╚Ťi cel mai bun model pe baza specifica╚Ťiilor dumneavoastr─â exigente. De fapt, nu exist─â cel mai bun notebook de jocuri vreodat─â, dar mai multe solu╚Ťii care pot fi mai eficiente într-un domeniu ╚Öi mai pu╚Ťin capabil cu alte tipuri de activit─â╚Ťi.

De a alege un notebook de jocuri

Atunci când alege╚Ťi cel mai bun notebook pentru jocuri, trebuie s─â prioritiza╚Ťi unele componente care sunt mai importante în raport cu cât de importante ar putea fi pe un laptop tradi╚Ťional. A╚Öa am anticipat deja, pentru a avea o experien╚Ť─â de joc mai bun─â, este esen╚Ťial s─â aib─â o plac─â video puternic, mai ales cu titluri de ultima generatie, ╚Öi procesor ╚Öi subsistem de memorie, de asemenea, au o mare importan╚Ť─â. Notebook-urilede gaming sunt de obicei foarte puternice ╚Öi se supraînc─âlzesc foarte mult în timpul sesiunilor mai lungi, a╚Öa c─â au nevoie de un sistem foarte eficient de disipare a c─âldurii.

Notebook gaming

Dar ia confortabil ╚Öi petrece ceva timp imaginind s─â alege╚Ťi un notebook de jocuri, f─âr─â a lua cantonates. Mai jos voi explica o serie de no╚Ťiuni pe care trebuie neap─ârat s─â ╚Öti╚Ťi înainte de a lua o privire la ceea ce ar putea fi modelul perfect pentru nevoile dumneavoastra.

Platformă: CPU și GPU

Lua╚Ťi în considerare cu mare aten╚Ťie platforma hardware a urm─âtorului notebook pentru jocuri, deoarece va determina performan╚Ťa general─â ╚Öi, cel mai important, performan╚Ťa din joc. Dup─â v-am explicat deja, procesorul (procesorul)poate fi definit ca fiind creierul sistemului, ╚Öi este un cip care poate efectua orice fel de calcul generic. Pute╚Ťi evalua performan╚Ťa sa în func╚Ťie de num─ârul de nuclee, frecven╚Ťa de func╚Ťionare a fiec─âruia dintre ele ╚Öi micro-arhitectura utilizat─â.

Notebook gaming

Notebook-urile pentru jocuri utilizeaz─â adesea procesoare Intel, în special cele mai puternice modele din familia Intel Core. Aceast─â serie este împ─âr╚Ťit─â în mai multe familii: Intel Core i3, familia entry-level; Intel Core i5,mid-range; Intel Core i7,high-end; ╚Öi în cele din urm─â avem procesoare Intel Core i9,cele mai puternice dintre cele propuse de produc─âtorul Santa Clara. Fiecare procesor este marcat cu o cifr─â numeric─â: prima cifr─â sau primele dou─â indic─â genera╚Ťia, ╚Öi v─â reamintesc c─â în acest moment cea mai recent─â genera╚Ťie de procesoare Intel Core este a zecea. Celelalte cifre definesc de obicei intervalul de performan╚Ť─â. 

AMD ofer─â, de asemenea, procesoare de înalt─â performan╚Ť─â pentru lumea notebook-urilor, iar acestea sunt cele ale familiei AMD Ryzen. Le recomand mai ales dac─â dori╚Ťi s─â economisi╚Ťi bani, în timp ce realizarea unor valori excelente în ceea ce prive╚Öte performan╚Ťa ╚Öi consumul de energie în compara╚Ťie cu omologii Intel.

În cadrul unui notebook de jocuri, este esen╚Ťial s─â ave╚Ťi un GPU dedicat, care este un chipset video separat de procesor. Acest lucru ofer─â mai multe avantaje: o mai bun─â gestionare a c─âldurii ╚Öi performan╚Ť─â mult mai mare sunt doar câteva dintre ele. Cu toate acestea, un GPU dedicat are un consum de energie mult mai mare decât solu╚Ťiile integrate, motiv pentru care laptopurile de gaming sunt adesea mai groase ╚Öi au o autonomie opera╚Ťional─â mult mai mic─â decât modelele tradi╚Ťionale.

Notebook gaming

Chiar acum, cele mai bune GPU-uri pentru notebook-uri de jocuri sunt cele propuse de nVidia,de╚Öi RADEON AMDs sunt cu siguran╚Ť─â nu trebuie s─â fie aruncat: GeForce RTX 20×0 familie este cel mai înalt-end, ╚Öi v─â permite s─â realizeze performan╚Ťe foarte ridicate ╚Öi s─â permit─â ray tracingrandare. Apoi, avem solu╚Ťii de familie GTX, care sunt cele din genera╚Ťiile trecute, f─âr─â Ray Tracing în hardware, dar înc─â în m─âsur─â s─â ofere performan╚Ť─â valabil─â în ceea ce prive╚Öte ratele de cadre (cadre pe secund─â în randarea grafic─â a mediilor tridimensionale de jocuri). GPU-urile dedicate au întotdeauna o cantitate dedicat─â de VRAM

Nu este înc─â u╚Öor s─â stabileasc─â performan╚Ťa unui notebook de jocuri pe baza specifica╚Ťiilor hardware, a╚Öa c─â am recomanda lectur─â comentarii le g─âsi╚Ťi online pentru a ob╚Ťine o idee de modelele preferate.

Monitor

Monitorul este o alt─â component─â foarte important─â în cadrul unui notebook de jocuri, mai ales atunci când se ia în considerare r─âspândirea de modele de înalt─â rat─â de reîmprosp─âtare. Ace╚Öti termeni înseamn─â capacitatea panoului de a reproduce un anumit num─âr de imagini pe secund─â. Rata de reîmprosp─âtare este m─âsurat─â în Hz ╚Öi este standard de 60Hz, dar poate ajunge, de asemenea, 120Hz, 144Hz, ╚Öi chiar ajunge pân─â la 240Hz. Acesta nu trebuie confundat cu rata cadrelor: acesta din urm─â este, de fapt, definit de puterea pl─âcii video ╚Öi este variabil în func╚Ťie de complexitatea scenei care urmeaz─â s─â fie redat─â; rata de reîmprosp─âtare este o valoare arbitrar─â ╚Öi este de obicei fix─â.

Complicarea problemelor este nVidia G-Sync ╚Öi AMD FreeSync tehnologii. Diferen╚Ťa care, în mod inevitabil, este creat─â uneori între ratele de reîmprosp─âtare (fixe) ╚Öi rata cadrelor (variabil─â), de fapt, genereaz─â artefacte pe ecran (labagii, bâlbâieli sau imagini zim╚Ťate, rupere). Tehnologii le-am raportat la tine în loc s─â sincronizeze dinamic ratele de cadre ╚Öi ratele de reîmprosp─âtare ╚Öi ofer─â o percep╚Ťie mult mai lin─â (dar pre╚Ťul sistemelor compatibile cre╚Öte).

Notebook gaming

Monitorul unui notebook de gaming poate avea dimensiuni diferite ╚Öi este adesea mare (pân─â la 17,3 inchi) pentru a oferi o experien╚Ť─â de joc mai pl─âcut─â. Dimensiunea ecranului este m─âsurat─â cu diagonala, aproape întotdeauna în inci ("). Diagonala este separat─â de rezolu╚Ťie ╚Öi defini╚Ťie:primul termen define╚Öte num─ârul total de pixeli de pe ecran, al doilea în schimb num─ârul de pixeli dintr-o anumit─â zon─â. Defini╚Ťia de afi╚Öare este adesea indicat─â în ppi (pixeli per inch,pixeli per inch).

  • Rezolu╚Ťie HD — 1280×720 pixeli în format 16:9.
  • Rezolutia Full HD - 1920×1080 , este ceea ce ve╚Ťi g─âsi în marea majoritate a notebook-uri de jocuri disponibile pe pia╚Ť─â ast─âzi, ╚Öi asta e ceea ce am recomanda cel mai mult.
  • Rezolu╚Ťia Quad HD — denumit─â ╚Öi 2K — este de 2560×1440 pixeli în format 16:9.
  • Rezolutia Ultra HD — in standardul 4K este de 3840×2160 pixeli.

Rezolu╚Ťia mai mare de multe ori corespunde defini╚Ťiei mai bune a imaginii, cu toate acestea s─â fie atent╚Ü Pe m─âsur─â ce rezolu╚Ťia cre╚Öte, la fel ╚Öi puterea de calcul necesar─â pentru redarea cadrelor în jocuri. O rezolu╚Ťie prea mare ar putea sacrifica performan╚Ťa foarte mult ╚Öi s─â produc─â fotografii în anima╚Ťii. Dincolo de Full HD în jocuri poate necesita, cu alte cuvinte, hardware de top-of-the-range de ultima generatie.

 

RAM și stocare

La RAM e lo storage rappresentano il sottosistema memorie di un notebook, sia esso da gioco o meno. La RAM è la memoria di sistema, ed è chiamata in causa per immagazzinare temporaneamente le informazioni e i dati che servono alle applicazioni (e ai giochi). Si misura in gigabyte (GB) e su un sistema da gioco ti consiglio di non scendere mai sotto gli 8GB, soprattutto se vuoi fare un minimo di multi-tasking mantenendo più applicazioni aperte in memoria.

Lo storage può essere chiamato anche memoria di archiviazione o memoria interna. Differentemente dalla RAM, questa è una memoria permanente e viene mantenuta anche allo spegnimento del computer. Al suo interno vengono installati il sistema operativo e tutte le applicazioni, così come anche i giochi, dati, file, documenti e tutto quello che serve in maniera permanente. Le unità di storage si suddividono in hard-disk meccanici (HDD) o SSD (Solid State Drive), i primi solitamente con più alta capacità, i secondi molto più veloci e silenziosi, ma meno capienti.

Notebook gaming

Pe un laptop, unit─â╚Ťile de stocare pot adopta dou─â formate: 2,5" sau M.2, acesta din urm─â fiind mai compact în dimensiune ╚Öi, prin urmare, numai prezente pe SSD. Exist─â, de asemenea, dou─â platforme, printre cele mai populare: NVMe pe interfata PCIe,f─âr─â îndoial─â, cel mai rapid; sau SATA III,cel mai obi╚Önuit. Este pu╚Ťin probabil s─â g─âsi╚Ťi pe pia╚Ť─â un notebook de jocuri de stocare pe baz─â de memorie flash (eMMMIC).

Baterie

Bateria unui laptop de gaming este de obicei foarte generoasa ca dimensiune, insa nu va asteptati la rezultate satisfacatoare sub nicio circumstante. În mediul de jocuri este deja atât de mult s─â dep─â╚Öeasc─â o or─â ╚Öi jum─âtate, f─âr─â conexiune la re╚Ťeaua electric─â, dar, având în vedere c─â notebook-uri de jocuri au hardware foarte puternic (╚Öi cu consum mare de energie), este dificil s─â dep─â╚Öeasc─â 3 sau 4 ore, chiar ╚Öi în alte domenii. Specifica╚Ťiile bateriei unui notebook pot fi declarate în diferite moduri: în miliampereora (mAh), de exemplu, sau în Wh sau V, care indic─â Watt / or─â sau Volt, respectiv.

Pute╚Ťi ob╚Ťine mAhs prin împ─âr╚Ťirea Wh la V, ╚Öi apoi înmul╚Ťi╚Ťi rezultatul cu 1000. Cu toate acestea, produc─âtorii indic─â foarte des în mod direct autonomia opera╚Ťional─â realizabil─â pe fiecare model, oferind o idee despre ce poate face un anumit laptop în acest domeniu special. Valoarea numeric─â a mAh sau Wh nu indic─â durata de via╚Ť─â a bateriei în utilizare normal─â, deoarece mai multe variabile afecteaz─â consumul de energie al unui laptop, inclusiv tipurile de aplica╚Ťii pe care le utiliza╚Ťi din când în când.

Conexiuni

Aspectul de conectivitate , atât fizice ╚Öi f─âr─â fir, este,de asemenea, foarte important pe un laptop. De-a lungul cadrului, pute╚Ťi g─âsi mai multe porturi: USB este folosit pentru a interfa╚Ť─â cu unit─â╚Ťi de stocare externe, bastoane, periferice (jocuri sau nu), ╚Öi mult mai mult. Porturile USB pot utiliza conectori diferi╚Ťi, iar cele mai renumite sunt USB Type-A (standard, full-size) ╚Öi USB Type-C (reversibile, mici). Exist─â, de asemenea, mai multe standarde USB: USB 3.1 Gen. 2, capabilde a transfera la un maxim de 1250MB / s; USB 3.1 Jan. 1 (sau USB 3.0), care ajunge la 625MB/s; ╚Öi apoi nu e USB 2.0,care se opre╚Öte la 60MB / s.

Notebook gaming

Un notebook de jocuri poate avea, de asemenea, porturi pentru conectarea la monitoare externe, ar fi USB Type-C (poate fi, de asemenea, util în acest scop) cu sau f─âr─â tehnologia Thunderbolt 3; sau porturile HDMIDisplayPort (în diferite formate disponibile) sau chiar porturile VGA ╚Öi DVI-D.

Un blocnotes pentru jocuri poate avea un port Ethernet,astfel încât s─â v─â pute╚Ťi conecta la re╚Ťea cu cea mai mic─â valoare de laten╚Ť─â posibil─â. Pentru contextul portului Ethernet, termenul Gigabit este viteza maxim─â accesibil─â de 1000Mbit pe secund─â (Mb/s); Fast Ethernet,pe de alt─â parte, indic─â o vitez─â maxim─â accesibil─â din portul de 100Mb/s. Printre porturile pe care le pute╚Ťi g─âsi pe un laptop de gaming se num─âr─â ╚Öi mufe audio de 3,5 mm pentru difuzoare externe, c─â╚Öti ╚Öi microfoane.

Conectivitatea nu este doar "fizic─â", ci este, de asemenea, ╚Öi mai presus de toate f─âr─â fir pe un notebook. În modelele proiectate pentru jocul video, pute╚Ťi g─âsi adaptoare Wi-Fi care sunt foarte rapide în ceea ce prive╚Öte laten╚Ťa, care ader─â la cele mai recente standarde de pe pia╚Ť─â. Cele mai avansate sunt Wi-Fi 5 (denumit ╚Öi Wi-Fi 802.11ac)╚Öi Wi-Fi 6 (Wi-Fi 802.11ax). De asemenea, verific─â suportul dual-band,adic─â capacitatea de a se conecta la benzile de frecven╚Ť─â de 2,4 GHz ╚Öi 5GHz. Nu uita de Bluetooth (cea mai recent─â versiune disponibil─â este 5.0), care poate fi util pentru conectarea la periferice de jocuri, c─â╚Öti, smartphone-uri ╚Öi multe alte dispozitive.

Alte componente

Notebook-urile pentru jocuri sunt adesea foarte recunoscute, deoarece sunt mai mari ╚Öi mai sly decât modelele standard. Cele mai avansate modele dispun de LED-uri de-a lungul cadrului sau ca iluminare de fundalpentru tastaturi, iar tastaturile pot utiliza comutatoare mecanice care ofer─â un feedback mai clar decât switch-urile cu membran─â care sunt adesea utilizate pe notebook-uri mai pu╚Ťin scumpe. În ceea ce prive╚Öte materialele, computerele de jocuri folosesc adesea policarbonat, iar doar unele modele foarte scumpe adopt─â aliaje metalice.

Notebook gaming

Ca ╚Öi în cazul modelelor tradi╚Ťionale, notebook-uri de jocuri au adesea o camer─â web ╚Öi microfoane care sunt deosebit de eficiente pentru comunica╚Ťii în joc, pot integra un cititor de carduri pentru lectur─â ╚Öi scris pe SD sau microSD, ╚Öi poate pune în aplicare o unitate de disc optic (care pot fi, de asemenea,achizi╚Ťionate separat,dac─â nu este prezent).

Sistem de operare

Sistemul de operare este software-ul de baz─â al computerului care interfa╚Ť─â cu componentele unui sistem. Exist─â mai multe pe pia╚Ť─â, cu toate acestea notebook-uri de jocuri de utilizare Windows 10 în marea majoritate a circumstan╚Ťelor într-una din formele sale (Home merge pentru cea mai mare parte, în unele cazuri, pute╚Ťi g─âsi, de asemenea, versiunea professional). Nu exist─â notebook-uri pentru jocuri cu macOS — de╚Öi MacBook Pro poate fi folosit pentru a rula jocuri 3D — sau cu distribu╚Ťii Linux.

Acest lucru se datoreaz─â faptului c─â dezvoltatorii de jocuri video iau Windows ca o platform─â ca o referin╚Ť─â, fie pentru c─â este mult mai r─âspândit─â decât macOS sau Linux, sau pentru c─â Microsoft a investit masiv în r─âspândirea pie╚Ťei de jocuri pe platforma sa în trecut. Majoritatea jocurilor, cu alte cuvinte, sunt disponibile nativ numai în mediul Windows.

Quale notebook gaming comprare

Acum, a╚Ö spune c─â sunte╚Ťi gata s─â alege╚Ťi pentru tine care notebook de jocuri pentru a cump─âra. Mai jos am propune mai multe solu╚Ťii care, în opinia mea, sunt printre cele mai bune de pe pia╚Ť─â, diferen╚Ťierea lor în func╚Ťie de bugetul de referin╚Ť─â între mid-range ╚Öi high-end produse (nu exist─â nici o gam─â foarte ieftine ca, în compara╚Ťie cu modele pentru munca de zi cu zi, notebook-uri de jocuri sunt, în medie, mai scumpe).

 

Cel mai bun notebook pentru jocuri mid-range (mai pu╚Ťin de 2.000 €)

HP — Pavilionul jocurilor de noroc 15

Notebook da gaming

In aceasta gama de preturi gasim si un notebook dedicat jocurilor. Vorbescdespre HP - Gaming Pavilion 15, care, chiar ╚Öi în aspectul s─âu estetic, este propus cu un ╚Öasiu din policarbonat cu siguran╚Ť─â mai multe legate de jocuri ╚Öi laptop-uri care juc─âtori reali ca. Notebook-ul este înso╚Ťit din punct de vedere tehnic de un panou IPS anti-orbire de 15,6 inchi, în timp ce pe plan intern este oferit cu un procesor AMD Ryzen 7 4800H la care se adaug─â 8 GB de RAM ╚Öi un SSD de 512 GB. Interesant, având în vedere pre╚Ťul de vânzare, prezen╚Ťa unei pl─âci grafice separate: NVIDIA GeForce GTX 1650 4 GB. Restul este ceea ce putem g─âsi pe un notebook de acest tip: HDMI, USB-C ╚Öi porturi USB-A ╚Öi apoi din nou cititor de carduri SD ╚Öi o tastatur─â iluminat─â din spate cu tastatura extins─â num─âr.

 
Vezi oferta pe Amazon

MSI GF63 Sub╚Ťire

Notebook da gaming

Vom merge în sus în pre╚Ť ╚Öi vom g─âsi, de asemenea, notebook-uri mult mai mult de la jocuri reale. Primul pe care îl propun este acest MSI GF63 Thin,un notebook cu un tipic MSI estetic ╚Öi notebook de jocuri ╚Öi care vede un ecran de 15.6-inch de tip IPS LCD, dar la 144Hz. În ceea ce prive╚Öte hardware-ul aici ve╚Ťi g─âsi un procesor mare ╚Öi puternic Intel Core I7-10750H, care este ajutat de o plac─â grafic─â separat─â Nvidia GeForce GTX 1650Max-Q. Apoi, exist─â un 512GB M.2 PCIe tip SSD ╚Öi pentru a termina 16GB de DDR4-ram de tip la 2666MHz.

MSI GF75 Thin

Notebook da gaming

Un alt notebook MSI este interesant MSI GF75 Sub╚Ťire. Îmi place c─â robust ╚Öi puternic dedicat uite la joc cu o tastatur─â RGB backlit, dar mai presus de toate cu tastatura numeric─â extins─â ╚Öi un trackpad mutat la stânga pentru o mai bun─â ergonomie de jocuri. La nivel de foaie de date g─âsim aici un procesor Intel I7-9750H înc─â mare pentru performan╚Ť─â, o plac─â grafic─â separat─â Nvidia GTX 1660Ti cu 6GB GDDR6 plus 16GB de RAM DDR4 cu 2666Mhz ╚Öi, de asemenea, un 512GB M.2 PCIe SSD. Exist─â, de asemenea, Windows 10 în versiunea home, dar mai presus de toate un imens 17.3-inch Full HD 144Hz monitor.

 

HP — Gaming OMEN 15

Notebook da gaming

Estetic printre cele mai frumoase notebook-uri de jocuri care nu exagereaz─â în linii, dar înc─â mai men╚Ťine acest aspect de robuste╚Ťe ╚Öi construc╚Ťie excelent─â. În acest caz, vorbescdespre HP - Gaming OMEN 15 pe care le va dori cu siguran╚Ť─â pentru prezen╚Ťa unui 15.6-inch IPS display cu rezolu╚Ťie Full HD. Procesorul in acest caz este un AMD Ryzen 7 4800H acompaniat de 16 GB de RAM si o placa NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti separata cu 6 GB. Pentru spa╚Ťiu nici o problem─â, deoarece are un SSD de la fel de mult ca 512 GB. Exist─â colaborarea cu B & O, care v─â va permite s─â aib─â un perfect ╚Öi, de asemenea, înv─âluire audio în timpul sesiunilor de joc.

 

Sempre per questo HP — Gaming OMEN 15 c’è anche la versione con il processore Intel Core i7-10750H. È l’unica cosa che cambia visto che abbiamo anche qui 16 GB di RAM, una scheda NVIDIA GeForce RTX 2060 da 6 GB e un SSD da 512 GB.

 

MSI GP75 Leopard

Notebook da gaming

Înc─â un notebook MSI ╚Öi în special aici v─â propun un MSI GP75 Leopard. Ce caracteristici are? V─â spun imediat de la ecranul cu o diagonal─â de 17,3" ╚Öi o rezolu╚Ťie Full HD de 144Hz. În plus fa╚Ť─â de aceasta, pentru a juca la cel mai înalt nivel, ve╚Ťi g─âsi un procesor Intel Core I7-10750H, care este ajutat de 16 GB de RAM DDR4, dar, de asemenea, de un separat NVIDIA RTX 2060 bord cu 6GB GDDR6. Discul solid pentru stocarea documentelor ╚Öi mai ales a jocurilor este de 1TB ╚Öi este M.2 PCIe SSD. Incredibil aici prezen╚Ťa unei tastaturi RGB de Steel Series, care permite s─â fie complet personalizate de c─âtre cei care ne va juca în fiecare cheie care s─â permit─â, de asemenea, un efect de dans scenic de lumini.

 

MSI GL65 Leopard

Notebook da gaming

De-a lungul liniilor de modelul anterior de MSI am propune, de asemenea, acest MSI GL65 Leopard, care vede prezen╚Ťa unui 15.6 "display cu o rezolu╚Ťie Full HD de 144Hz. Aici procesorul este la fel ca înainte: un Intel Core I7-10750H cu 16 GB de RAM DDR4, dar, de asemenea, de la un separat Nvidia RTX 2070 Super bord cu 8 GB GDDR6. Discul solid pentru stocarea documentelor si mai ales a jocurilor este de 512 GB si este de tip SSD M.2 PCIe. De asemenea, frumos aici este prezen╚Ťa unei tastaturi RGB de Steel Series, care v─â permite s─â fie personalizate de c─âtre cei care vor juca f─âcându-l unic ╚Öi mai presus de toate util.

 

Razer Blade 15

Notebook da gaming

Tra i notebook da gaming non poteva certamente mandare Razer che da sempre realizza prodotti di altissima qualità proprio per il mercato del gaming. In questo caso poche versioni ma molto indirizzate al giocatore diverso. Parto con quelle meno costose come il Razer Blade 15 che in questa versione vede la presenza di un processore di un certo calibro come un Intel Core i7 di decima generazione i7-10750H 6 Core (2.6GHz/5.0GHz). Ad affiancarlo nel gioco ci sono 16 GB di RAM Dual-Channel (8GB x 2) DDR4-2933MHz ma anche un disco SSD da 512GB (M.2 NVMe) a cui si aggiunge un Open M.2 PCIe 3.0 in 4 slot per un successivo aggiornamento. La scheda grafica è una NVIDIA GeForce RTX 2070 con Max-Q da 8GB GDDR6 VRAM. Il chassis è completamente in alluminio ma soprattutto è molto squadrato e con una tastiera completamente personalizzabile nella retroilluminazione grazie ai LED RGB. Il pannello presente è un 15.6 pollici di tipo IPS LCD ma con risoluzione Full HD e soprattutto 144 Hz. Lo spessore? Incredibile di soli 4.9 millimetri anche se possiede una batteria da 65 Wh.

 

Molto interessante anche il modello superiore ossia il cosiddetto “Advanced” che vede un upgrade notevole a livello di specifiche ma che non cambia invece il chassis e quindi l’estetica la quale rimane la medesima. Di fatto saliamo davvero tanto con le specifiche perché qui abbiamo un pannello da 15.6 pollici ma di tipo 4K OLED e anche Touch da 60 Hz oltre ad un processore Intel Core i7-10875H da 8 Core (2.3GHz/5.1GHz) capace di prestazioni incredibili grazie anche a 16 GB di RAM sempre di tipo Dual-Channel (8GB x 2) DDR4-2933MHz. E poi? C’è la potente scheda grafica NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER con Max-Q da 8GB GDDR6 VRAM che ti permetterà di affrontare qualsiasi tipo di gioco. Non dimenticare un SSD da 1 TB M.2 NVMe e poi ancora un una tastiera completamente personalizzabile con RGB realizzata da Razer.

 

Predator Helios 300

Notebook da gaming

Massiccio in tutto il Predator Helios 300, notebook da gaming capace di raggiungere prestazioni importanti soprattutto durante faticose sessioni di gioco. Qui non si risparmia nulla visto che ti trovi di fronte ad un notebook con display da 15.6 pollici di tipo IPS Full HD da 144Hz. A questo aggiungo che il processore è il potente Intel Core i7-10750H che viene coadiuvato da ben 16 GB DDR4 e da una scheda grafica separata che è la NVIDIA GeForce RTX 2070 con addirittura 8 GB di memoria. Lo storage interno è integrato con un SSD di tipo PCIe NVMe da 512 GB.

 

Miglior notebook gaming di fascia alta (più di 2.000€)

MSI GE66 Raider

Notebook da gaming

S─â începem noua gam─â de pre╚Ť mai mare cu o "bestie" de MSI adic─â MSI GE66 Raider. Eu o propun nu numai pentru fi╚Öa sa de date, dar, de asemenea, pentru un design foarte special, cu un RGB complet aprins sub banda. Dar ce prevede fi╚Öa de date? Între timp, un ecran de 15,6 inchi este clar de la jocuri, adic─â Full HD, dar la 300Hz. În plus fa╚Ť─â de aceasta, ve╚Ťi g─âsi aici un procesor foarte puternic Intel I7-10875H, care este ajutat în jocuri de c─âtre un separat Nvidia RTX 2070 Super bord de 8GB GDDR6 apoi 16GB DDR4 3200MHz RAM ╚Öi un 1TB M.2 PCIe 3×4 SSD. La nivel de port v─â pute╚Ťi bucura cu adev─ârat te: exist─â USB 3.2, dar, de asemenea, USB-C 3.2 ╚Öi din nou Mini Display 1.4, RJ45, HDMI 2.0, AC-in ╚Öi un cititor de carduri SD. Pe scurt, un notebook de jocuri puternic, care nu va fi capabil s─â v─â lase pe jos cu orice fel de joc.

 
Acela╚Öi model, dar cu unele specifica╚Ťii diferite. În acest notebook MSI în cauz─â vede prezen╚Ťa aceluia╚Öi procesor Intel I7-10875H, dar pentru cei care sunt mai exigente exist─â chiar 32GB DDR4 3200MHz RAM ╚Öi 2TB de SSD M.2 PCIe Gen 3×4. Placa video, pe de alt─â parte, r─âmâne aceea╚Öi, ╚Öi anume un Nvidia RTX 2070 Super 8GB GDDR6. B

 

ASUS ROG Zephyrus S17

Notebook da gaming

Absolut unic de acest genASUS ROG Zephyrus S17. Motivul? Se spune în curând, deoarece în termeni de design se vede prezen╚Ťa unei tastaturi complet înguste pentru a face jocul chiar mai confortabil, chiar ╚Öi pe un notebook. Frumos, dar, de asemenea, foarte puternic, deoarece dac─â îl cump─âra╚Ťi ve╚Ťi g─âsi folosind un ecran mare de 17.3-inch cu Full HD ╚Öi rezolu╚Ťie de 300Hz. Dup─â sa men╚Ťionat, este puternic, deoarece are un procesor Intel Core i7-10875H la care 32 GB de MEMORIE RAM GDDR6 este chiar ad─âugat. Exist─â ca o plac─â grafic─â aici un NVIDIA GeForce RTX 2080 S cu 8GB GDDR6 în timp ce spa╚Ťiul de stocare al jocurilor este un 1TB PCIe SSD.

 

Predator Helios 700

Notebook da gaming

Provocator în toate sensurile acest Predator Helios 700, deoarece nu are doar un ecran foarte mare de 17.3 inch, dar, de asemenea, pentru aspectul s─âu impun─âtor cu o tastatur─â extins─â, dar mai presus de toate cu trackpad complet tipper. Bord în mân─â aici vorbim despre Procesor Intel i7-10875H apoi 16 GB de RAM DDR4 la care se adaug─â, de asemenea, un separat NVIDIA GeForce RTX 2070 Super 8 GB GDDR6 bord ╚Öi un 1 TB PCIe NVMe SSD. Ecranul este foarte larg, deoarece m─âsoar─â o diagonal─â de 17,3" cu rezolu╚Ťie Full HD cu matrice IPS de 144Hz.

Lenovo LEGION7

Notebook da gaming

De asemenea, v─â sugerez acest Lenovo LEGION7 care nu are un ╚Öasiu masiv, dar c─â de la ei în schimb v─â va garanta performan╚Ť─â foarte mare. Da, pentru c─â ve╚Ťi g─âsi un procesor Intel Core i7-10875H cu pân─â la 32 GB de RAM la care se adaug─â, de asemenea, un SSD foarte rapid de 2 TB, care v─â va permite s─â stoca╚Ťi nimic. Exist─â în mod clar o plac─â grafic─â separat─â, care în acest caz este un NVIDIA GeForce RTX 2080 Super Max-Q cu 8 GB GDDR6, care v─â va permite s─â aib─â acest impuls impresionant în timpul sesiunilor de jocuri. Nu v-am spus înc─â, dar este un panou de mare 15.6-inch, cu un 144Hz IPS-tip Full HD (1920 x 1080 pixeli) rezolu╚Ťie ╚Öi luminozitate maxim─â la 500 nits.

 

HP — Gaming OMEN X

Notebook da gaming

În cele din urm─â cel mai puternic dintre toate notebook-uri am sugerat, dar, de asemenea, unul dintre cele mai scumpe. Vorbesc despre impresionant HP - Gaming OMEN X, care cu siguran╚Ť─â nu va trece neobservat pentru estetica notebook-ul s─âu de jocuri adev─ârat, cu un ecran larg, dar mai presus de toate pentru prezen╚Ťa unui panou mic în partea de sus a tastaturii, care v─â va permite s─â aib─â un al doilea monitor în timpul sesiunilor de jocuri, pentru a calibra orice tip de setare. Fi╚Öa de date vorbe╚Öte despre un afi╚Öaj IPS de 15,6" cu rezolu╚Ťie Full HD, anti-orbire ╚Öi 240Hz. Ecranul mic ╚Öi secundar este de 5,98" tip IPS cu rezolu╚Ťie Full HD cu o luminozitate maxim─â de 300 nits. Internarea, pe de alt─â parte, are un procesor Intel Core i9-9880H cu un poten╚Ťial de 32 GB de RAM. Apoi, un disc ssd de 1 TB solid state ╚Öi un separat NVIDIA GeForce RTX 2080 8GB GDDR6 plac─â grafic─â.

Razer Blade Stealth 13

Notebook da gaming

Razer Blade Stealth 13 este una dintre cele mai performante, dar cele mai frumoase notebook-uri tocilar real ar putea cump─âra. Dac─â sunte╚Ťi apoi în c─âutarea pentru un astfel de produs cu siguran╚Ť─â nu va fi capabil s─â renun╚Ťe cu u╚Öurin╚Ť─â la un astfel de dispozitiv. Foaia de date vorbe╚Öte de la sine, deoarece aici este un procesor Intel Core i7-1065G7 Quad-Core de a 10-a genera╚Ťie, care va func╚Ťiona al─âturi de 16GB de memorie RAM dual-channel ╚Öi un 4GB GDDR5 VRAM NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti Max-Q plac─â grafic─â. Exist─â, de asemenea, un SSD de 512GB care v─â va permite s─â stoca╚Ťi tot felul de jocuri. Apoi ecranul este un panou de 13,3 inchi cu rezolu╚Ťie 4K cu reîmprosp─âtare de 60Hz ╚Öi atingere complet─â. Exist─â în mod clar prima genera╚Ťie de porturi USB 3.1, dar, de asemenea, un port Thunderbolt 3 ╚Öi o baterie de 53.1 Wh.